друкувати


Тарас Кутовий: угорці допоможуть Україні боротися з АЧС

4 листопада 2016, 12:13

Україна та Угорщина посилили співпрацю в аграрних питаннях. Про це повідомляє прес-служба міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового з посиланням на результати його зустрічі з міністром землеробства Угорщини Шандором Фазекашем.

«Візит міністра землеробства Угорщини є важливим політичним сигналом для активізації співробітництва між країнами в аграрній сфері. Потенціал надзвичайний - треба його лише реалізувати. Сподіваюся, наші взаємини будуть мати якісно інший характер», - наголосив очільник Мінагрополітики.

Як зазначив Кутовий, дана зустріч є надзвичайно важливою, в контексті активізації взаємовигідної співпраці в агропромисловій сфері для обох держав.

У свою чергу Шандор Фазекаш зазначив, що Угорщина зацікавлена у збільшенні товарообігу між країнами. Зокрема він наголосив на готовності Угорщини спільно протидіяти загрозі поширення АЧС. Також дві країни розвиватимуть виробництво органічної сільськогосподарської продукції, а також співпрацюватимуть в галузі рослинництва.

Керівник аграрного відомства України висловив сподівання, що зустріч міністрів та заплановані експертні консультації закладуть гарну основу для майбутнього засідання Міжвідомчої робочої групи.

Для обох країн має велике значення планомірний взаємовигідний розвиток торговельно-економічних відносин у сфері АПК», - відзначив Кутовий.