друкувати


Процедуру видачі дозволів на промисловий вилов риби спрощено

3 листопада 2016, 13:54

Строки видачі дозвільних документів на промисловий вилов водних біоресурсів (риби) скорочено з 30 до 5 робочих днів. Про це повідомила прес-служба Держрибагентства.

Третього листопада ВР 232 голосами «за» підтримала законопроект про внесення змін до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» (№ 2418а). Він передбачає спрощення процедури видачі дозвільних документів у сфері рибного господарства.

«Також ми скасовуємо обмеження щодо видачі дозволів лише протягом 30 днів з моменту затвердження відповідного наказу при розподілі лімітів 1 раз на рік. Тепер дозвільний документ можна буде отримати протягом всього року. Це крок назустріч підприємцям галузі. Ми знаходимося у постійному діалозі із ними, працюємо над тим, щоб ведення господарської діяльності було простим, прозорим і зрозумілим», - повідомив голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

Особливо важливими прийняті зміни є для підприємців Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Херсонської, Чернігівської та Черкаської областей. Ковалів пояснив, що через регіональну сезонність промислу, значна частина рибалок у цих областях починає вилов риби не на початку, а в середині року. У зв’язку з цим раніше вони стикалися з проблемою, що термін подачі документів на отримання дозволу вже минув і відповідно не могли отримати дозвіл. Ініційовані зміни до законодавства вирішують цю проблему.

Мінімізуємо бюрократію, робимо галузь прозорою», - додав він.