друкувати


Викрито підприємства АПК які ухилились від сплати податків

3 листопада 2016, 07:54

Співробітники податкової міліції розкрили крупну міжрегіональну схему з ухилення від сплати податків при здійсненні операцій з придбання та експорту сільськогосподарської продукції. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Під час розслідування двох кримінальних проваджень, зареєстрованих за ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), було встановлено, що посадові особи низки підприємств створили незаконну схему формування витратної частини підконтрольних компаній, легалізації сільгосппродукції, придбаної за готівковий розрахунок, з подальшим її експортом за межі України.

Для цього використовувалися документи на поставку сільгосппродукції від підприємств з ознаками фіктивності.

Фактично ці підприємства не мали можливості виростити і поставити товар в заявлених обсягах у зв'язку з відсутністю земельних ділянок, посівного матеріалу та інших засобів забезпечення зазначеного виду діяльності.

В результаті таких дій державному бюджету було завдано збитків у вигляді ненадходження податків на суму понад 20 мільйонів гривень.

За результатами 13 обшуків, проведених на території Миколаївської та Кіровоградської областей, було виявлено та вилучено понад 14 тисяч тонн насіння соняшнику, ячменю і пшениці на суму близько 133 мільйонів гривень, власниками якого є підконтрольні фігурантам кримінальних проваджень підприємства.

Окрім того, вилучено 6,8 мільйона гривень готівкою, частина з яких була захована в трьох тайниках в міжстельовому просторі, а також документацію, електронні носії інформації, штампи, печатки, чекові книжки та чорнові записи.

Тривають слідчі дії.