друкувати


Наливайченко: мораторій на відчуження земель не можна знімати без референдуму

1 листопада 2016, 13:09

Мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення не можна знімати без всеукраїнського референдуму.

Про це під час Всеукраїнського селянського віче повідомив колишній голова СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, приймати рішення має український народ.

«Для питань національної безпеки земля – це першочергове завдання! Я не просто за те, щоб мораторій залишили, а щоб законом було встановлено, що не можна без референдуму проводити відчуження земель. Не можна торгувати землею за спинами людей з МВФ або з іншими міжнародними спекулянтами», – повідомив Наливайченко.

Нагадаємо, що член президії Аграрної партії України Андрій Гордійчук повідомив, що річне продовження мораторію – це «замилювання» очей аграріїв.

«Ми вже були свідками політичної бездіяльності уряду та парламенту, які з року в рік тягнуть із прийняттям дорожньої карти земельної реформи. Постійно лише обіцянки – і нуль результату. Не став винятком і цей рік. Нагадаю, що в кінці 2015-го депутати також божилися зробити все, щоб запустити цивілізовану земельну реформу. Але ні закону «Про обіг земель…», ні нормальної судової системи, ні надійного інституту захисту права власності в країні за рік так і не створили. Тому не потрібно імітувати реформу. Краще зробити її план – і за 5 років спокійно, крок за кроком, його виконувати», – пояснив він.