друкувати


Податкова «залякує» агрохолдинг?

1 листопада 2016, 10:15

Центральний офіс групи компаній «Прометей», який знаходиться в Миколаєві, вчора захопили співробітники податкової міліції. Про це розповів Рафаель Гороян під час прес-конференції в Києві.

За словами керівника агрохолдингу, люди в масках і з автоматами увірвалися вранці в офіс і взяли всіх співробітників в заручники.

«О 9 ранку 20 осіб в масках і з автоматами увірвалися в наш головний офіс в Миколаєві, вибили двері і заблокували всю будівлю, взявши в заручники всіх співробітників. До вечора вони тримали їх під замком, вимагали виключити телефони, не давали можливості поїсти», - говорить Рафаель Гороян.

За його словами, ніхто з представників податкової міліції не вийшов на зв'язок з керівництвом, не дав жодних пояснень. Як встигли повідомити юристи, які також знаходяться в заручниках, люди в масках пред'явили рішення судів і звинуватили «Прометей» в несплаті податків. Проте, за словами Горояна, він вперше чує про суди.

Керівник «Прометея» передбачає, що причиною захоплення могла стати його відмова прийти на зустріч з представником податкової для «вирішення» якихось питань чи вимога його компанії повернути відшкодування ПДВ.

Під час прес-конференції він заявив, що блокада офісу зупинила роботу елеваторів. Під загрозою опинився урожай олійних культур. Уже до вечора Рафаель Гороян оцінював суму збитків в мільйонах грн. Також, за словами керівника агрохолдингу, в офісі перебували його особисті гроші, які співробітники податкової міліції вилучили без будь-якої розписки.

Ми будемо повертати наші гроші, ми доб'ємося справедливості», - коментує Гороян.

За останніми даними, близько 22:00 заручників відпустили, і всі вони доставлені додому. У той же час, в компанії думають, як протидіяти подібним інцидентам.

Ми не знаємо, що робити, точно будемо робити все в межах розумного. Також незабаром ми плануємо пікетувати біля адміністрації Президента, адже такий безлад в країні не можна допускати. З цим треба щось робити. Такого ми ще не бачили», - каже Гороян.

Elevatorist.com