друкувати


ГПУ та СБУ проводить досудове розслідування Держрезерву

1 листопада 2016, 09:34

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України, за оперативним супроводженням Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо можливих неправомірних дій з боку службових осіб Державного агентства резерву України, що призвели до збитків державі в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння за попередньою змовою групою осіб чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем). Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Державного агентства резерву України за попередньою змовою зі службовими особами одного з найбільших постачальників пального в Україні при формуванні запасів нафтопродуктів держави, проведено завчасно узгоджені незаконні відкриті конкурсні торги щодо закупівлі за бюджетні кошти дизельного пального в кількості 17 тисяч тонн на загальну суму 257 млн грн, що не відповідає вимогам Державним стандартам України, а саме термінам його зберігання, чим державі заподіяно збитків в особливо великих розмірах.

Наразі, на підставі дозволу слідчого судді, у кримінальному провадженні, з метою відшукування оригіналів тендерної документації, проводяться слідчі дії - обшуки приміщення Державного агентства резерву України та офісних приміщеннях одного з постачальників пального.

Досудове розслідування триває.