друкувати


Кучер проти підвищення зарплат нардепам

1 листопада 2016, 08:04

Народний депутат України Микола Кучер заявив, що підвищення заробітних плат для депутатів є помилковим і не на часі. Про це повідомляє прес-служба народного депутата України.

«Я підтримую рішення щодо скасування підняття заробітних плат народним депутатам, і обов'язково, після винесення його в залу Верховної Ради, буду голосувати за нього», – наголосив депутат.

Нагадаємо, що 20 жовтня Верховна Рада в першому читанні в проекті Бюджету на 2017 рік затвердила нові норми фінансового забезпечення діяльності народних депутатів України, чим фактично передбачила збільшення їхніх окладів.

Згідно проекту бюджетного закону, оклад голови Верховної Ради України дорівнюватиме 30 мінімальним заробітним платам тобто 43,5 тис. грн. Заступники спікера будуть отримувати по 28 мінімальних заплат або по 40,6 тис. грн. Винагорода за працю голів комітетів ВРУ, спеціальної контрольної комісії з питань приватизації та керівників депутатських фракцій та групи зросте до 27 мінімальних заробітних плат і складе 39,15 тис. грн.