друкувати


Українські фермери зможуть отримати пільгові кредити

31 жовтня 2016, 08:26

24 жовтня, набув чинності Закон № 1530-VIII "Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект" Основний кредит для аграрної галузі - Україна ") між Україною та Європейським інвестиційним банком". Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

В рамках даного Фінансової угоди, яке також набуло чинності, для малих і середніх фермерів буде виділено € 400 млн.

Термін надання кредиту - 12 років, з пільговою ставкою, на пільгові 4 роки.

Позичальником ресурсів виступатиме Україна в особі Мінфіну, за участю Мінагрополітики і у взаємодії з ВАТ "Укрексімбанк" будуть надані фінансові ресурси комерційним банкам. Вибрані банки, в свою чергу, будуть здійснювати відбір проектів, їх фінансування та моніторинг практичної реалізації цих проектів.

За рахунок кредитних коштів може бути покрито до 50% вартості проектів. Джерелом фінансування решти 50% вартості будуть власні кошти банків-учасників або засоби кінцевих бенефіціарів.

Відповідні кошти планується направити на модернізацію рибного господарства і аквакультури, а також реалізацію проектів у сфері вирощування зернових і олійних культур. Ресурс буде направлено на розвиток інфраструктурних проектів, логістику, поліпшення умов сушки та переробки продукції сільських господарств.

UBR