друкувати


Державні підприємства принесли збитків державі на 100 млрд грн — Луценко

15 лютого 2016, 13:46

За результатами діяльності державних підприємств Україна отримала збитків на 100 млрд грн. Про це зазначив голова фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко.

«Ці державні підприємства не приносять надходження до бюджету, а навпаки приносять збитки. Уряд і міністр економіки мав виконати подання законопроекту про проведення нових конкурсів не за тиждень до звіту», - заявив він.

Пан Луценко запропонував новому складу уряду провести призначення на відкритих конкурсах ДП, які здатні платити податки і мають залишатись в державній власності – це стратегічні підприємства.

«Мінагрополітики має тисячу державних підприємств, що наразі є поживним грунтом для корупції. Відтак вважаю, що всі невеликі державні підприємства повинні бути приватизовані, а кошти направлені на розвиток науки і нових технологій», - підкреслив Луценко.

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики та продовольства України виступає за приватизацію державних підприємств та за останній рік провело ряд конкурсів на заміщення посади керівників ДП.

AgroPolit.com