друкувати


В Україні пропонують ввести для корупціонерів довічне ув'язнення

29 жовтня 2016, 12:16

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексу України щодо удосконалення положень в частині запобігання корупції та недопущення випадків уникнення кримінальної відповідальності (№ 5159), який передбачає покарання чиновників-коррупціонеров довічним ув'язненням за корупційні злочини та хабарництво в особливо великих розмірах.

Законопроект передбачає скасування можливості внесення застави для ТОП-чиновників, підозрюваних у корупційних злочинах. За такі злочини для ТОП-корупціонерів пропонується ввести довічне ув'язнення.

Крім, того забороняється внесення застави для посадових осіб, підозрюваних в ряді інших злочинів - зокрема, розбій, геноцид, протидія правоохоронним органам, піратство, найманство.

У законопроекті також скасовується період давності порушених справ за «недоторканним», і вони можуть дорозслідуватися коли-небудь. Крім того, пропонується надати слідчим право оскаржити в апеляційному суді запобіжний захід у відношенні підозрюваного в корупційному злочині. Апеляційні суди не можуть повертати справу до першої інстанції, а зобов'язані винести вирок.

Нагадаємо, за останній час в аграрному секторі збільшилась кількість випадків хабарництва серед чиновників.

Я і закон