друкувати


Викрито схему ухилення від сплати податків при експорті сільгосппродукції

27 жовтня 2016, 07:52

Співробітники податкової міліції викрили схему ухилення від сплати податків при експорті сільськогосподарської продукції через Херсонський порт. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан.

«В рамках операції« Рубіж 2016 »і розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) встановили, що група зловмисників зареєструвала ряд фіктивних підприємств, за допомогою яких створювалися умови для ухилення від сплати податків компаніями реального сектора економіки, які експортують сільгосппродукцію на адресу підприємств-нерезидентів», - йдеться в повідомленні.

Ці компанії-експортери також не відображали в Єдиному реєстрі податкових накладних операції із закупівлі реалізованої продукції. Експортна продукція була заарештована.

У Херсонському порту було виявлено та вилучено 985 т зерна орієнтовною вартістю 3,7 млн гривень. За рішенням одного із судів міста Києва, вказане зерно заарештовано. Розслідування кримінального провадження триває», - інформує Сергій Білан.