друкувати


Україна має перспективи в розвитку рибної галузі

25 жовтня 2016, 11:26

ФАО займається вирішенням проблем та покращенням рибної промисловості. Про це повідомляє в ексклюзивному інтерв’ю на AgroPolit.com міжнародний консультант Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Михайло Малков.

«Ми серйозно вивчаємо питання рибної промисловості. Мало хто про це знає, але ФАО зробила достатньо серйозну оцінку рибної галузі, й 24-25 жовтня плануємо оголосити про це на великому воркшопі», - наголошує він.

За його словами, є питання, пов’язані з законодавством, певними технічними рішеннями та з екологічними моментами — і це суб’єктивно та об’єктивно, та Україна має колосальний потенціал для розвитку як аквакультури, так і промисловості.

Він запевнив, що інвестиції в рибну галузь будуть. Для цього потрібно побудувати нормальну базу, тому постійно підтримується зв’язок з Державним рибним агентством України.

ФАО готується надати рекомендації щодо напрямків роботи рибної галузі України. Ми вже ведемо перемовини з потенційними партнерами, оцінюємо власні можливості. І рибництво – це лише один із напрямків. Якщо брати природні ресурси, то вивчаємо ліс. У ФАО планують серйозно зайнятися питанням деградації ґрунтів. Окрім того, наша організація в рамках свого мандату постійно бере участь в обговоренні питань продовольчої безпеки», - розповів Малков.