друкувати


Активи Хлібної бази №74 пропонують передати в управління «НІБУЛОНу»

20 жовтня 2016, 10:00

Майно і активи державного підприємства «Хлібна база №74» доцільно на 25 років передати в користування компанії «НІБУЛОН». Про це повідомляє прес-служба Держрезерву.

Таку можливість обговорили під час виїзної наради на підприємство, що знаходиться в м. Молочанськ (Токмацький р-н, Запорізька обл.), заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко, голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук, генеральний директор компанії «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський та інші представники місцевого бізнесу і влади.

Повідомляється, що до приходу в Держрезерв нової команди на чолі з головою Вадимом Мосійчуком, підприємство, яке і зараз входить в систему Держрезерву, багато років накопичувало проблеми. Результатом діяльності попереднього керівництва стала значна заборгованість по заробітній платі перед працівниками - 1,3 млн грн, значні боргові зобов'язання перед контрагентами - було викрадено понад 90 тис. т зерна вартістю понад 122 млн грн, знищення майна бази - все двигуни, кабелі та комплектуючі вирізали, відсутній бухгалтерський облік і звітність, значна кількість виконавчих проваджень та т. д.

Щоб вирішити гострі питання по заборгованості перед людьми і контрагентами, ми запропонували МЕРТ затвердити проект розпорядження Кабінету міністрів України про передачу прав користування активами підприємства компанії «НІБУЛОН» терміном на 25 років», - зазначив Мосійчук.

За його словами, будь-які інші законні механізми вирішення цієї проблеми - поки відсутні.

Фактично «Хлібна база №74» є специфічним суб'єктом господарювання державної форми власності. Цілісний майновий комплекс підприємства не підлягає приватизації. Також існує відповідна заборона про передачу підприємства в оренду. По суті запропонований нами проект - це єдиний вихід з такої складної ситуації, що склалася на підприємстві», - додав він.

Також зазначається, що передача права користування майном бази сприятиме ефективному використанню державного майна за його цільовим призначенням та створенню робочих місць в регіоні.

Latifundist.com