друкувати


Депутати підтримали законопроект про продовження спецрежиму для тваринництва

18 жовтня 2016, 14:36

Сьогодні на засіданні парламентського комітету з питань агарної політики та земельних відносин народні депутати підтримали законопроект №5225 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення системи оподаткування у сфері земельних відносин і сільського господарства». Про це повідомляє кореспондент AgroPolit.com.

Проектом Закону пропонується запровадити мінімальне соціальне зобов’язання з 1 га та залишити спецрежим оподаткування для тваринництва, овочівництва, виноградарства, садівництва, а також виробництва цукрового буряку. 

Значна частина коштів, які були виділені у цьому році для АПК – 3 млрд грн. – піде на фермерство, проте галузь тваринництва втратить багато. Пропонуємо підтримати законопроект на 2017 рік, ми хочемо вивести на рівну планку всі суб’єкти господарювання», – зазначив заступник голови аграрного комітету Олександр Бакуменко.

Народний депутат наголосив, що даний документ має бути підтриманий у першому читанні. Крім того, він зазначив, що Міністерство аграрної політики та продовольства також підтримує законопроект.