друкувати


ДПЗКУ та сільгоспвиробники посилюють співпрацю

18 жовтня 2016, 11:23

З початку 2016/2017 маркетингового року Державна продовольчо-зернова корпорація України збільшила частку закуплених безпосередньо у сільгоспвиробників зернових та олійних культур до 51%. Про це повідомляє прес-служба ПАТ «ДПЗКУ».

У порівнянні з аналогічним періодом минулого сезону, цей показник збільшився більше ніж у два рази. 

За 1 квартал цього маркетингового року корпорація закупила більше 1 млн тонн збіжжя, з яких 960 тисяч тонн призначені для експорту, а 50 тисяч тонн – для власної переробки. Минулого року, за аналогічний період, відсоток придбаного у сільгоспвиробників зерна сягав лише 22% при загальній кількості закуплених 1 млн 117 тисяч тонн», - зазначив директор департаменту закупівель ПАТ «ДПЗКУ» Віктор Кравченко.

За його словами, у нинішньому році також збільшилась частка зерна, придбаного на власних елеваторах ДПЗКУ.

Корпорація прагне не лише посилювати співпрацю безпосередньо із сільгоспвиробниками, укладаючи контракти на поставку напряму, а й завантажувати власні потужності. Ми значною мірою покращили відсоток придбання збіжжя на власних елеваторах. Якщо минулого року на власних елеваторах було придбано лише 52% зернових, то цьогоріч цей показник збільшився до 62%», - додав він.

Нагадаємо, з метою підтримки вітчизняного сільгоспвиробника наприкінці вересня у ДПЗКУ запустили програму закупівель зерна за фіксованою ставкою.