друкувати


На Житомирщині розвивають органічне сільське господарство

16 жовтня 2016, 09:20

В Житомирі, на базі Житомирського національного агроекологічного університету відбулося урочисте відкриття проекту «Німецько-українське співробітництво у сфері органічного сільського господарства». Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

Метою проекту є сприяння покращенню експертних знань технічного і керівного персоналу у сфері органічного землеробства. Ця підтримка збільшить можливості українських виробників на внутрішньому і міжнародному ринках.

Проект передбачає тісне поєднання теоретичного і практичного навчання, характерного для німецької системи середньої спеціальної освіти. Навчальні заходи будуть проводитися з широкого спектру тем, що стосуються органічного виробництва (наприклад, садівництва, курей-несучок, свиней, а також вирощування зернових культур і соняшнику).

Крім того, деякі аспекти переробки і збуту також можуть стати важливою частиною семінарів в рамках проекту. Зокрема, важливі контроль, сертифікація, аудит та акредитація. Семінари будуть проходити по всій Україні. Однак проект прагне до визначення регіонів з потенційно сприятливими для органічного сільського господарства умовами.

Житомирщина може зайняти свою нішу в розвитку органічного виробництва. В області вже кілька аграрних підприємств займаються органікою. Найбільше їх зосереджено в Новоград-Волинському районі.

Так, в області вирощують органічні жито, пшеницю, ячмінь, овес, просо, кукурудзу, горох. З тваринної продукції — телят, пекінських качок, гусей, індиків, овець, молоко. Проте пріоритетом є не тільки виробництво органічної сировини, але і виробництво готової для реалізації продукції — органічного хліба, олії, сирів, м’ясо-молочної продукції.

finance.ua