друкувати


Прокуратура Херсону затримала фітосанітарних інспекторів

13 жовтня 2016, 16:10

Увесь склад Херсонських фітоінспекторів затримано на хабарі. Про це повідомив на свої сторінці у Facebook прокурор Херсонської області Віталій Тригубенко.

«У ході слідчих дій встановлено, що 3 інспектори ГУ Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Херсонській області розробили схему отримання неправомірної вигоди за видачу карантинних сертифікатів для перевезення сільськогосподарської продукції з території області», - повідомив пів .

За його словами, зазначених осіб затримано 11 жовтня цього року при отриманні від одного із суб’єктів господарювання незаконної грошової винагороди за видачу карантинних сертифікатів.
У ході обшуків у службових приміщеннях служби виявлено грошові кошти в сумі 34300 грн та $100. Упродовж доби вказаним інспекторам планується повідомити про підозру.

Нагадаємо, 11 жовтня був затриманий на місці злочину фітосанітарний інспектор Управління фітосанітарної безпеки ГУ Госпродпотребслужби в Херсонській області під час одержання неправомірної вигоди в сумі 4 тис. грн.

Прокуратурою спільно з ВБКЗОУ України в Херсонській області викрили злочинну діяльність посадових осіб Головного управління Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів в Херсонській області», - прокоментував прокурор Херсонської області.

За словами Тригубенка, на Херсонщині злочинну схему збагачення фітоінспекторов викрито вперше.

Таврія24