друкувати


Підписано закон про відумерлу спадщину

13 жовтня 2016, 13:27

13 жовтня, Президент Петро Порошенко підписав закон №3006 від 01.09.2015 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо правової долі земельних ділянок, власники яких померли». Про це повідомляє на своїй сторінці Facebook народний депутат Олег Кулініч.

«Таким чином, законопроект, яким врегульовується низка проблемних моментів, пов’язаних з відумерлою спадщиною, нарешті став законом. Про необхідність прийняття цього закону дуже довго говорили і сільські голови, і аграрії – саме тому його було зареєстровано понад рік тому мною і колегами. 8 грудня 2015 року законопроект було прийнято у першому читанні, а 20 вересня цього року Верховна Рада прийняла його в цілому. 28 вересня закон про відумерлу спадщину був підписаний головою Верховної Ради і переданий на підпис Президенту, і от, нарешті, його підписав і Глава держави. Мені як одному з його авторів і ініціаторів вкрай приємно, що цей закон нарешті запрацює на практиці. Впевнений, що це одна з тих ініціатив, які будуть справді корисні для громад», - пише він.

За його словами, закон допоможе легалізувати величезні земельні масиви відумерлої спадщини, які зараз перебувають поза правовим полем – їх обробіток взагалі нічим не регулюється. Від цього в першу чергу страждають місцеві бюджети, які не отримують плати за землю. Таким чином, зазначені землі або були об’єктом для корупції, або ж взагалі «гуляли».