друкувати


Аграрний страйк підтримають представники інших галузей — прес-служба

21 січня 2016, 12:29

Протестувати під Радою проти зміни порядку відшкодування ПДВ будуть не лише аграрії. Про це повідомила заступник голови Сумської облради Лілія Ричкіна, в ході республіканської селекторної наради. 

"Українські аграрії оголошують з 26 січня всеукраїнський страйк, до якого мають приєднатися представники інших галузей. Департамент АПК, врахувававши думку місцевих сільгопвиробників, уже спрямував свої ініціативи уряду щодо поступового запровадження моделі акумуляції коштів податку на додану вартість за умови збереження спецрежиму акумуляції ПДВ із спрямуванням частини коштів (у розмірі 5-10%) до спеціального фонду Державного бюджету для підтримки галузі тваринництва", — повідомила вона.

За словами заступника голови Сумської облради, аграрії на селекторній нараді в один голос заявили, що відміна спецрежиму ПДВ призведе до зменшення обсягів власних обігових коштів сільгосппідприємств, збільшення операційних витрат та зменшення прибутковості.

Потрібно було спершу вивчити ситуацію, з’ясувати, що нововведення принесуть сільгоспвиробникам і державі, провести громадські слухання, а також роз’яснювальну роботу, а не навпаки», — стверджує Лілія Ричкіна.

AgroPolit.com