друкувати


Гордійчук: підтримка аграрних стартапів допоможе збільшити ВВП країни

11 жовтня 2016, 18:09

На базі Київського Політехнічгого Інституту 11 жовтня відкрито фестиваль «Sikorsky Challenge 2016». Одним з його ініціаторів став холдинг «Human Transparency Innovations» (HTI).

Мета фестивалю — визначення найцікавіших та найактуальніших стартапів у різних галузях: інформаційно-комп'ютерних технологій, машино- та приладобудування і агропромисловості. Метою «Sikorsky Challenge» є розвиток інноваційного підприємництва в Україні, залучення школярів, студентів, аспірантів, професорів та бізнес-спільноти до створення інноваційних проектів та втілення їх у життя. Вперше за 5 років існування фестивалю окремим напрямком стали аграрні стартапи.

Саме їх втілення в життя, за словами керівника холдингу НТІ Андрія Гордійчука, стане рушійним фактором
"Формула приросту ВВП України проста, і з нею не потрібно йти до політиків. Наші міністерства і відомства хизуються 60 млн. т збору врожаю і 20 млрд. т експорту. Але інновація дозволить за кілька років подвоїти ці показники і ми зможемо наростити ВВП країни тільки завдяки якісному вертикальному інтегруванню того, що ми робимо. Я думаю що цей та наступні заходи допоможуть змінити на краще життя українців без втручання політиків, створивши благодатний грунт для розвитку думки та інновації”, — коментує Андрій Гордійчук.

Фестиваль інноваційного підприємництва триватиме ще 4 дні. У четвер відбудеться конкурс інноваційних агро-проектів Agro Challenge. А переможців оголосять в п’ятницю 14 жовтня.