друкувати


Суд відхилив апеляцію НБУ про арешт майна Бахматюка

11 жовтня 2016, 12:24

Апеляційний суд Києва відхилив апеляцію Національного банку України (НБУ) і залишив в силі рішення Печерського районного суду Києва від 26 травня про скасування арешту майна бізнесмена Олега Бахматюка, накладеного за позовом центробанку. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно з єдиним державним реєстром судових рішень, відповідну ухвалу суд ухвалив 27 вересня 2016 р.

Нацбанк має намір оскаржити рішення апеляційного суду в касаційному порядку.

Нагадаємо, що НБУ подав апеляцію на рішення Печерського райсуду про скасування арешту майна, накладеного 12 травня в рамках позову центробанку про стягнення заборгованості за наданим банку «Фінансова ініціатива», бенефіціаром якого є Олег Бахматюк, стабілізаційним кредитом в розмірі 4 млрд грн.

За інформацією НБУ, стабкредити на 4 млрд грн було надано в 2014 р, в якості застави було прийнято майно та майнові права юридичних осіб, при цьому Олег Бахматюк виступив фінансовим поручителем за цими кредитами.

НБУ в березні заявив про намір стягнути з поручителів-власників банків, визнаних неплатоспроможними, 11,462 млрд грн. Зокрема, згідно з його інформацією, фінансова порука Олега Бахматюка з «ВіЕйБі Банку» складає 4,55 млрд грн, по банку «Фінансова ініціатива» - 4 млрд грн.