друкувати


Оголошено умови для отримання траншу від ЄС

10 жовтня 2016, 17:49

Європейський Союз очікує від України скасування заборони на експорт лісу та врегулювання щодо соціальної допомоги внутрішнім переселенцям для надання чергового транша макрофінансової допомоги в 600 млн євро. Про це заявив новий голова представництва ЄС в Україні, посол Г’юг Мінгареллі.

"Ми вже надали Україні перший транш у розмірі 600 млн євро й чекаємо на другий транш, теж у 600 млн євро", - заявив Мінгареллі.

Для цього, за його словами, Україні необхідно виконати дві умови - скасувати заборону на експорт лісу та вирішити питання щодо соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб.

Є низка умов, передбачених для надання цих коштів. Більшість із них було виконано, і залишається дві умови, які ще необхідно виконати: перше - це скасування заборони на експорт лісу, і друге - це виплата соціальної допомоги внутрішнім переселенцям", - сказав посол.

За словами Мінгареллі, на сьогодні відбуваються обговорення з українською владою цих питань.

Ми всі сподіваємося, що з'явиться можливість надати цей транш Україні в найближчому майбутньому. Я не можу поки що назвати конкретні терміни", - сказав він.

Мінгареллі було призначено головою представництва ЄС в Україні 21 липня.

Інтерфакс-Україна