друкувати


Інфраструктура України перетворюється на гальмо розвитку економіки — Клименко

9 жовтня 2016, 12:03

Інфраструктура України перетворюється на гальмо розвитку економіки. Таку думку висловив президент «Української зернової асоціації» (УЗА) Володимир Клименко на своїй сторінці в Facebook, коментуючи ситуацію, яка склалася через системні проблеми із перевезенням вантажів залізничним транспортом.

Великі галузеві об'єднання промислових підприємств і АПК України написали звернення до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням врегулювати критичну ситуацію, яка склалася із перевезенням залізничних вантажів.

«Вітчизняні виробники працюють в умовах постійного дефіциту рухомого складу. Як наслідок, втрачаються обсяги виробництва і експортна виручка, зриваються контракти зі споживачами, значно погіршуються фінансові результати діяльності підприємств, працівники недоотримують зарплату, зростає соціальна напруженість у трудових колективах. Поточна ситуація, яка склалася в «Укрзалізниці», без перебільшення ставить під загрозу подальшу роботу всіх без винятку вантажовласників, які не мають економічно обґрунтованої альтернативи залізниці», - йдеться у зверненні.

Підприємці просять Володимира Гройсмана дати доручення керівництву Мінінфраструктури і «Укрзалізниці» вжити відповідних заходів з метою негайного виправлення критичної ситуації із забезпеченням рухомим складів підприємств.

Повний текст звернення до прем'єр-міністра можна почитати тут.