друкувати


Рейдерам буде складніше «захопити» підприємства

7 жовтня 2016, 13:44

Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 5067 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності», який фактично є Антирейдерським законом і передбачає юридично обґрунтовані заяви на зміну юр.особи. Про це повідомляє RBN.

Тепер вітчизняні підприємства буде складніше «захопити» без реальних на те підстав.

271 депутат ВРУ проголосував за прийняття даного законопроекту, підтримавши тим самим беззаконня рейдерських атак. Текст документу був розроблений спільно з експертами Міністерства юстиції для орієнтації його на підтримку українських компаній.

Основними нововведеннями закону є впровадження нотаріального завірення підписів голови та секретаря загальних зборів акціонерів компанії при реєстрації змін юр.особи; нотаріального завірення підписів на статутних документах, що розподіляє балансі, заяви про вихід з товариства; кримінальної відповідальності реєстраторів за неправомірні дії при перереєстрації власності.

Дане законодавче положення матиме довгостроковий позитивний ефект. Іноземні інвестори охочіше вкладатимуть свій капітал у вітчизняний бізнес, якщо їх права будуть захищені, а майно не перейде «лівому» власнику.

Оксана Продан, депутат в числі ініціаторів даного законопроекту, підтвердила цю інформацію. 

Без нього ні інвестицій, ні розвитку економіки бути не може», - сказала вона.