друкувати


Чиновник з Держгеокадастру попався на хабарі в 100 тис. грн

5 жовтня 2016, 17:43

Співробітники прокуратури спільно з СБУ затримали керівника відділу Держгеокадастру в Київській області за вимагання неправомірної вигоди у розмірі 100 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Прокуратурою Київської області спільно з співробітниками ГУ СБУ в Києві та Київській області при отриманні частини неправомірної вигоди в розмірі 50 000 грн затримано одного з керівників районного відділу Держгеокадастру в Київській області", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що чиновник протягом вересня-жовтня поточного року вимагав від фізичної особи-підприємця 100 тис. грн за зміну цільового призначення земельної ділянки площею понад 20 га і присвоєння цієї ділянці кадастрового номера.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

В даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Посадовцю загрожує покарання у вигляді утримання під вартою строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.