друкувати


ВР захистить інтереси тваринників

5 жовтня 2016, 16:45

Верховна Рада зареєструвала законопроект №5225 від 04.10.2016 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення системи оподаткування у сфері земельних відносин і сільського господарства”. Про це йдеться на сайті ВРУ.

Метою законопроекту є захист законних інтересів сільськогосподарських товаровиробників, забезпечення сталого розвитку сільського господарства України, скорочення тіньової економіки і підвищення рівня зайнятості на сільських територіях.

Ми позитивно прийняли реєстрацію законопроекту. На сьогоднішній день тваринництво як ніколи потребує держпідтримки. Зростання цін на корми і позбавлення спецрежиму може привести до істотного падіння виробництва і зростання безробіття на селі. Тому вкрай важливо саме зараз зробити рішучі кроки і захистити інтереси тваринників. Як я говорив раніше, даний законопроект бюджетонейтральний, введення «Мінімального соціального податкового зобов'язання» повністю компенсує витрати бюджету на відновлення спецрежиму для тваринництва», - коментує заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Михайло Соколов.