друкувати


Гройсман розкритикував Тимошенко за популізм довкола мораторію

5 жовтня 2016, 15:17

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман нагадав, що уряд Юлії Тимошенко зобов'язався перед МВФ відкрити ринок землі ще в 2008 р. Про це він повідомив у ході засідання Кабміну, яке транслював телеканал "112 Україна".

"Я вже одного разу цитував у парламенті меморандум з МВФ, коли йшлося про ціну на газ, де Юлія Тимошенко підписала меморандум, в якому записала, що вона буде піднімати ціну на газ до імпортного паритету ціни. Хотів би сьогодні зачитати ще один пункт меморандуму, який підписала Юлія Тимошенко. Українські громадяни повинні відрізняти, де зерно, а де лушпиння від зерна. Тому деякі висловлювання політичних діячів носять брехливий характер. Отже, читаю пункт. "Вважаємо важливим відзначити, що нагальна потреба у впровадженні структурних реформ в Україні не випала з нашого поля зору. На наш погляд, можна виділити кілька заходів, які будуть мати вирішальне значення в найближчій перспективі, в тому числі створення робочого ринку сільськогосподарських земель". Юлія Тимошенко у 2008 р. взяла на себе зобов'язання продавати українську землю. Ось підпис, ось меморандум. Я просив би громадянам ставити питання політику, який думає, що у людей коротка пам'ять", - заявив Гройсман.

Я вчергове навів два приклади, які свідчать про те, що можна змінити імідж, можна намагатися змінити риторику, але нутро залишається старим і фальшивим, про що є свідчення в документах", - заявив прем'єр.

Також прем'єр висловив обурення з приводу того, що Тимошенко заявляє про конфіскацію квартир українців за несплату ЖКП.

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила про те, що в українців за несплату коштів за житлово-комунальні послуги забирають квартири. Хочу сказати русизмами: тіпун вам на язик. Сьогодні в Україні ніхто ні у кого за несплату житлово-комунальних послуг не забирає квартири. А якщо не дай бог хтось дозволить собі протягнути свої брудні руки до українських громадян, які живуть у своїх будинках, використовуючи борги за житлово-комунальні послуги, ми по цих брудних руках як уряд України дамо і захистимо кожну українську родину", - заявив Гройсман.