друкувати


Для великих агропідприємств спецрежим повністю скасовується

5 жовтня 2016, 10:34

Хотілося б отримати реакцію українського уряду разом з аграрними лобістами на заяву аграрного міністра Тараса Кутового, яку він зробив у інтерв'ю виданню «Главком». Про це написав народний депутат України Вадим Івченко у своєму блозі на LB.ua.

«Що ж пропонує людина, яку вони самі і запропонували на посаду головного аграрія країни. Усі ви знаєте, що з 2017 р. буде скасовано спецрежим оподаткування для аграріїв», — зазначив він.

Також він додав, що міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий вважає це правильним кроком, але також пропонує замінити таку підтримку сільгосптоваровиробників прямою дотацією невеликих фермерських господарств на 1 га та на 1 кг продукції.

Тобто, чим більше у тебе гектарів і чим більше продукції ти виробляєш — тим більше ти отримуєш підтримки. Зауважу, що це має стосуватись фермерських господарств, які обробляють до 500 га», — наголосив він.

Також додав, що головне це те, що вся ця підтримка стосуватиметься лише нішевих товарів (садівництва, овочівництва, городництва, ягідництва, виноградарства, тощо). Що стосується великих аграрних підприємств, то спецрежим для них скасовується повністю, оскільки вони мають достатньо коштів та землі в оренді. А також вони отримуватимуть експортний ПДВ.

Мені хотілося б відмітити деякі речі: вважаю, що окремо потрібно працювати з тваринниками. Вони повинні отримувати підтримку від обігу реалізації продукції. Міністр каже, що поріг від 50 млн грн на рік. Тобто, біля 5 млн грн на місяць. Згоден. Але міністерство має виписати порядок розподілу коштів щодо отримання цієї підтримки і зробити її прозорою і не корупційною», — переконаний Вадим Івченко.

І тоді міністру, за його словами, не потрібно було б пояснювати, хто кого дурить. Таку ж окрему програму потрібно розробити і щодо садівників.

kurkul.com