друкувати


Інвестори зацікавлені в Херсонщині

5 жовтня 2016, 08:05

Сьогодні свідомо обмежується конкурентоспроможність і розвиток Херсона і Миколаєва. Про це повідомляє Генеральний директор компанії «Нібулон» Герой України Олексій Вадатурський.

Минулої п’ятниці Олексій Вадатурський особисто відкрив будівництво нового порту та перевантажувального термінала у Голій Пристані. Тут забили першу палю та анонсували будівництво ще трьох подібних портів компанії «Нібулон».

«Рано чи пізно ситуація зміниться і Дніпро стане головною транспортною артерією України. До мене приїхав голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв разом із командою, і я був вражений його підходом, бо жоден губернатор до мене ніколи не приїздив. Тому, як керівник підприємства, я звертаюся до інвесторів з цивілізованих країн, щоб вони звернули увагу на діяльність Андрія Гордєєва на посаді голови Херсонської ОДА. Ця людина робить все заради сприятливого інвестиційного клімату в регіоні, щоб підтримка інвесторів біла на найвищому рівні», - зазначив він.

Фахівцями компанії «Нібулон» був підготовлений інвестиційний проект розвитку перевезень по Дніпру і Південному Бугу.

Він передбачає проведення днопоглиблювальних робіт, що збільшить ефективність роботи річкового транспорту і суміжних галузей, будівництво річкового флоту, активізацію річкових пасажирських та вантажних перевезень.

Але треба визнати, проект свідомо гальмується. На превеликий жаль Дніпро сьогодні є конкурентом Великій Одесі. А портова галузь не зацікавлена в розвитку Дніпра, тому що боїться, він відніматиме вантажі у морських портів. Вони й досі користуються тим, що залишилося від радянського союзу, не вкладаючи нічого в розвиток портів і блокуючи розвиток річкової галузі. І тільки конкуренція може розставити все на свої місця», - додав він.

За його словами, свідомо обмежується конкурентоспроможність і розвиток Херсона і Миколаєва.

У Міністерстві інфраструктури надто багато вихідців і ставлеників бізнес-структур, які зацікавлені в тому, щоб обмежити можливість наших портів на користь портів Великої Одеси. Херсонські порти, бізнес, аграрії дотують розвиток одеських портів - за рахунок завищених ставок канального збору, відсутності інвестицій у розвиток Бузько-Дніпровсько-лиманського каналу», - підкресли він.

ТАВРИЯ24