друкувати


Ринок землі потрібно відкривати з продажу прав на її оренду

4 жовтня 2016, 16:27

В Міністерстві розробляють декілька проектів закону щодо ринку сільськогосподарської землі, проте це не означяає, що з 1 січня наступного року можна буде продавати с/х землі. Про це під час засідання комітету Верховної Ради з питань аграрної політики повідомив міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий, передає кореспондент AgroPolit.com.

"Крапка не стоїть в питанні закону "Про обіг земель сільськогосподарського призначення"г... Закон "Про обіг земель", це не закон про те, як з 1 січня 2017 року будуть продавати землю. Всі, хто так говорить - говорить неправду", - сказав міністр.

За його словами, така версія законопроекту в Мінагрополітики не обговорювалась.

Ми шукаємо компроміс, ми шукаємо формулу, яка повинна працювати. Потрібно започаткувати процес, коли ми можемо працювати з правами на оренду. Вони вже є сьогодні. Сьогодні шляхом корпоративних прав вони вже продаються. Масово, по всій країні. Це є ринок фактично", - наголосив він.

Проте, міністр додав, на цьому ринку не можуть прийняти участь ті, хто не може оперувати тими обсягами, які є на цьому ринку.

"Це не правильно", - підкреслив Кутовий.

Аліса Коник