друкувати


Фермери хочуть відставку Тараса Кутового

4 жовтня 2016, 14:47

Віце-президент АФЗУ Леонід Кириченко закликає піти у відставку міністра Мінагропроду Тараса Кутового. Про це повідомляє AgroPolit.com.

«Фермери України однозначно б сказали, що міністр у зв’язку з такою агрополітикою, однозначно має піти у відставку!», – сказав аграрій під час дискусії з народними депутатами, які вийшли до учасників Всеукраїнського страйку аграріїв, що проходить зараз під стінами ВРУ.

Окрім цього, Леонід Кириченко, який сам є фермером з Херсонщини, зауважив, що представники влади хочуть відкрити прихований ринок землі.

Вони нас обманюють! Наче б то виступають за нас та інтереси села, але в той же час подали законопроект про емфітевзис! Це жах. Фермери вважають, що це прихований ринок землі і ще гірше, аніж просто його б відкрили», – обурюється Віце-президент АФЗУ.

Представник фермерів порушив і тему рейдерства, яка наразі є дуже болючою для українських аграріїв. За його словами, зараз проводиться не тільки захоплення землі, а й вже зібраного урожаю. Фермери написали багато звернень з приводу рейдерських захоплень, але результату такі дії не приносять.

Як об стінку горохом: прокуратура – мовчить, всі – мовчать! У всіх лише питання децентралізації та ринку землі. З усією повагою до окремих депутатів, але загалом я б всім їм поставив великий нуль за підтримку села… За те, що вони нас довели до акції протесту сюди», – підсумував Леонід Кириченко.