друкувати


Кутовий разом з Апостолом боротимуться проти рейдерства

3 жовтня 2016, 16:44

Міністерство аграрної політики та продовольства України нарешті дозріло до плану дій у боротьбі з аграрним рейдерством. Деталі виклав на своїй сторінці у Facebook аграрний міністр Тарас Кутовий.

Він виділив 6 основних пунктів у боротьбі з рейдерством. Перший - прийняття депутатами антирейдерського законопроекту №5067, поданого до Ради. Другий – спільна діяльність з Міністерством юстиції у питанні переоформлення власності. Третій - спільні публічні дії разом з громадськими радами та асоціаціями.

«Я вдячний Михайлу Апостолу, який створив громадський Комітет по боротьбі з рейдерством в АПК та постійно піднімає ці питання на різних рівнях. Зі свого боку готовий всіляко допомагати та співпрацювати з ним і з іншими активістами, яким не байдужа доля наших фермерів», - озвучив він четвертий пункт.

Міністр також закликав фермерів об’єднуватися у боротьбі з рейдерами та про спроби рейдерства повідомляйте на телефон гарячої лінії МінАПК – 0 800 502 410.

Нагадаємо, що Асоціація фермерів і приватних землевласників України (АФЗУ) ініціювала створення громадського Комітету по боротьбі з рейдерством в АПК. Її головою обрали радника міністра внутрішніх справ, народного депутата VII скликання, кандидата історичних наук Михайла Апостола. Сьогодні на розгляді Комітету більше 20-ти звернень. А загалом кількість випадків «віджимів» бізнесу в АПК за рік зросла на 100%. Детальніше про найрезонансніші випадки рейдерства читайте в ексклюзивному інтерв’ю Михайла Апостола на AgroPolit.com.