друкувати


АЧС «дісталася» до РНБО

30 вересня 2016, 10:51

Питання боротьби з африканською чумою свиней буде вирішене на найближчому засіданні Ради національної безпеки та оборони. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

За його словами, на найближчому засіданні РНБО це питання буде вирішене.

«Ми відвідували секцію тваринництва, немає у нас сьогодні свиней на виставці. Я підняв це питання, я думаю що на найближчому засіданні РНБО це питання буде вирішене», - сказав Кутовий.

За інформацією, яку надав Міністр, перші заходи, які потрібно було зробити, були проведені в рамках протиепізоотичної комісії.

Була позачергова нарада яку провів перший віце-прем'єр разом зі мною, селекторна разом з керівниками областей, вже певні кроки робляться», - повідомив Тарас Кутовий.

На переконання очільника Мінагрополітики вирішенням ситуації можуть бути кроки пов'язані з прискоренням і полегшенням процедури надання компенсації за вилучених тварин, заходи, що уможливлять створити доступ ветеринарам на подвір'я господарств, та інше.

Першочергові заходи, це ,звичайно, перекриття переміщення живої ваги з області в область, так само здійснення цивілізованого забою на бойнях і фактично зменшення подвірного забою», - говорить Кутовий.

Міністр переконаний, що такий перелік заходів дасть свої результати, однак відзначив, що проблема насправді на державному рівні і нею активно займаються.