друкувати


Мінфін позбавив аграріїв пільг на ПДВ з 1 січня 2017 року

29 вересня 2016, 17:51

У запропонованих Міністерством фінансів змінах до Податкового Кодексу не передбачено продовження спеціального режиму відшкодування ПДВ для аграріїв. Про це говориться у документі, розміщеному на сайті Кабінету Міністрів України.

Так, у частині змін до податку на додану вартість зазначено, що запроваджується єдиний публічний Реєстр заяв на бюджетне відшкодування податку на додану вартість. 

Нагадаємо, у цьому році аграрії змогли виторгувати собі перехідний період і акумулюють на спеціальних рахунках 20-80% податку.Не зважаючи на це, у проекті бюджету такий пункт відсутній.

Таку інформацію підтверджують і самі аграрії. Як повідомив заступник голови Аграрної партії України Денис Марчук у коментарі Страна.ua

"Як і побоювалися сільгоспвиробники, уряд не стримав слова. З обіцяних 5,5 млрд. грн. прямої державної підтримки на розвиток у проекті бюджету є лише 3,5 млрд. грн. На пряму фінансову підтримку закладено 2 млрд. 973 млн. грн, на здешевлення кредитів - 300 млн грн, на підтримку тваринництва - 210 млн грн, розвиток хмелярства, виноградарства і садівництва - 75 млн грн. Цього явно недостатньо. Держпідтримка галузі складе всього 5% від прямих втрат аграріїв, тому 4 жовтня вони виходять на загальнонаціональний страйк і вимагатимуть відновлення спецрежиму ПДВ", - розповів Денис Марчук.