друкувати


30-40% скарг до Держпродспоживслужби оформлені неправильно

29 вересня 2016, 09:29

Значна частина скарг від споживачів, які направляються в Держпродспоживслужбу, оформлені неправильно і інформацію доводиться уточнювати.

Про це заявив Голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимир Лапа сказав у ефірі радіостанції Голос Столиці.

«Справа в тому, що у громадян не завжди достатньо знань, як правильно оформити заяву. І приблизно 30-40% таких скарг ми не можемо відразу взяти в роботу і змушені повторно запитувати ту чи іншу додаткову інформацію», - зазначив він.

За його словами, фізичні особи найчастіше у скаргах не вказують реквізити юридичної особи, а також забувають додати дані про себе. Крім того, наголосив він, щоб звернення було розглянуте, потрібно обґрунтоване і при можливості підкріплюватися додатковими матеріалами.

У відомстві зазначили, що вимоги до звернення прописані у ст. 5 Закону України «Про звернення громадян». Зокрема,  звернення може бути усним чи письмовим. Усне звернення викладається громадянином на особистому прийомі, телефоном. Письмове звернення надсилається поштою, передається громадянином до відповідного органу, або надіслане через електронну пошту. У зверненні має бути зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги. Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати. В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним. Звернення, оформлене без дотримання зазначених вимог, повертається заявнику з відповідними роз’ясненнями.