друкувати


Тарасу Кутовому радять поговорити за одним столом про проблеми галузі з холдингами

26 вересня 2016, 08:18

Міністру аграрної політики  і продовольства Тарасу Кутовому потрібно зустрітися  з керівниками  великих холдингів,  аби почути про їхні проблеми. Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com розповів колишній міністр аграрної політики Юрій Мельник.

 «Міністру потрібно було б зібрати за одним столом власників 20 найбільших агрокомпаній і поговорити, чим сьогодні живе галузь, що її турбує. Я — за те, щоб цей діалог був», — говорить  він.

На думу Юрія Мельника, така практика була раніше:

«Можливо, я не всіх вислуховував, не для всіх знаходив час, коли був міністром, але такий інструмент був. Не ностальгую за цим. Але для прийняття потрібних сектору рішень при Мінагро діяла громадська рада, збиралися громадські організації».

Наразі ж  від такої практики  його міністри-наступники  відмовилися. «З керівниками холдингів Павленко не зустрівся. Тарас Кутовий вже 5 місяців міністр, але теж поки що не зустрівся. Якщо бачилися з окремими їх представниками, бо знають когось особисто, то це неправильно. З власниками холдингів необхідно порадитись за принципом: «Панове, а яке ваше бачення? Оце — моє, і я робитиму таку політику, а як ви на неї реагуєте?», — резюмує  він. 

Саме такі дії, на думку екс-міністра аграрної політики Юрія Мельника, дозволяють уникати назрівання невдоволення в секторі  через нерозуміння дій влади.

«Я в Інтернеті прочитав про стратегію «3+5» і побачив у ній деякі проблемні речі. Можливо, я помиляюся. Якби почув вживу роз'яснення пріоритетів та стратегічних напрямків, то, можливо, питання відпали б. Міністру з аграріями потрібно сьогодні говорити, або зініціювати і зібрати Аграрний форум, поінформувати за 100 днів діяльності чи вже сьогодні більше, розказати про стратегію і порадитися щодо плану дій з основних питань розвитку галузі», —говорить він у розмові з AgroPolit.com.

На уточнююче запитання видання, що буде, якщо  цього не зробити Мельник відповів: «Зрітиме невдоволення — і так народжуватимуться версії, що в усьому винні холдинги. На холдинги показують пальцями люди, які не знають глибини їхньої діяльності, керуючись стереотипами 10-річної давнини».