друкувати


Мельник: Держзембанк не мали створювати взагалі

22 вересня 2016, 18:46

Колишній міністр аграрної політики та продовольства Юрій Мельник був категоричним противником, коли у 2011 чи 2012 році створювали Державний земельний банк. Про це він повідомив у інтерв'ю AgroPolit.com.

За його словами, у виконанні тодішніх його ідеологів і керівників мав працювати ринок землі. «Не можна так робити, бо власнику паю заплатять копійки. Схема діяльності банку була складною і непрозорою. Структура мала працювати на інтереси обмеженого кола людей», - зазначив колишній очільник Мінагрополітики.

Він підкреслив, що можна використати такий інструмент, як Держзембанк, бо власник паю повинен мати можливість реалізувати своє право повноцінного розпорядження земельною ділянкою.

"Але найперше покажіть, на основі яких правил він діятиме». Чи будуть всі банки допущені до обслуговування договорів купівлі/продажу землі, чи лише обрані? Якщо буде чергова державна структура з надповноваженнями, яка керуватиметься чиновниками, то краще дозволити всім банкам здійснювати обслуговувати операції купівлі/продажу земельних паїв, брати їх у заставу і видавати кредити", - сказав Мельник.