друкувати


Японія допомагає в створенні системи НІГД в Україні

22 вересня 2016, 13:50

Перший заступник міністра агрополітики Максим Мартинюк та Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шегекі Сумі підбили проміжні підсумки проекту «Створення Національної інфраструктури геопросторових даних в Україні», який реалізується за підтримки Уряду Японії через Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA). Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Головна мета проекту - розробка прототипу інфраструктури геопросторових даних для пілотної території, якою було обрано м. Вінниця і Вінницький район. Прототип системи буде включати десятки шарів геопростової інформації, що буде поєднана на єдиній картографічній основі з доступом до неї через єдиний геопортал. В рамках проекту буде розроблено операційний план розширення системи НІГД на всю територію України.

На сьогодні уже завершено аерофотозйомку пілотної території та триває виготовлення ортофотопланів, визначено базовий набір геопросторових даних для території прототипу, розроблено набір стандартів для географічної інформації, а також проведені навчальні курси з питань роботи з даними для українських фахівців.

Як відзначив Максим Мартинюк, важливою умовою для розширення системи НІГД на всю територію країни є забезпечення координаційної роботи між усіма органами державної влади.

Ми маємо на меті створити Координаційну раду НІГД та ініціювати співробітництво між органами влади, щоб забезпечити сталість результатів нашого спільного проекту у майбутньому», - відзначив він.