друкувати


ОПЗ може відновити роботу в наступному місяці

22 вересня 2016, 09:20

"Одеський припортовий завод", зупинений 11 серпня, може частково відновити виробництво з 1 жовтня. Про це повідомляє 112.ua.

"ОПЗ може бути запущений з 1 жовтня. Як мінімум половину потужностей плануємо запустити. Є рішення КМУ поставляти газ підприємству з відстрочкою платежу. Це як раз необхідно щоб відбувся його запуск. Якщо ми запустимо завод з 1 жовтня, на момент передачі акцій ОПЗ зможе розрахуватися з більшою частиною боргів, крім тих, які є перед паном Фірташем", - сказав Білоус.

Як повідомлялося, 11 серпня ОПЗ зупинив свою роботу через різке зниження поставок газу, в результаті чого тиск газу на підприємстві досягло аварійного рівня.

Зазначимо, Одеський припортовий завод залишається у державній власності і готується до повторної приватизації.На конкурс з продажу заводу, який завершився 18 липня, не надійшло жодної заявки, тому ФДМУ визнав конкурс не відбувся. Після цього прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив про намір виставити ОПЗ на повторний аукціон. Під час першого аукціону Фонд держмайна України запропонував стартову ціну за 99,567% ОПЗ - 13,175 млрд грн.

У свою чергу Ігор Білоус висловив думку, що зволікання з проведенням повторного конкурсу з продажу ВАТ "Одеський припортовий завод" зі зниженою початковою ціною призведе до банкрутства підприємства.