друкувати


Залишки цукру Аграрного фонду запропонували виставити на відкриті торги

21 вересня 2016, 17:18

Цукровики пропонують виставити залишки цукру «Аграрного фонду» на відкриті торги «Аграрної біржі», пише прес-служба «Укрцукру».

«На нашу думку, цей розвиток подій є ідеальним як для виробників, так і для держави та споживачів. «Укрцукор» виступає за відкриту і прозору систему!», — коментує голова правління НАЦУ «Укрцукор» Андрій Дикун.

За його словами, навіть попри розпал сезону цукроваріння, цукровики з розумінням ставляться до ситуації з цукром «Аграрного фонду» і не проти того, щоб він був реалізований, але виключно на відкритих торгах «Аграрної біржі». Відтак, всі бажаючі підприємства цукрової галузі братимуть участь у цих торгах, усе буде публічно і прозоро.

«НАЦУ «Укрцукор» та Мінагропрод неодноразово проводили зустрічі з виробниками стосовно того, як краще реалізувати цей цукор без загрози для ринку та створення споживчої паніки. Це питання неодноразово розглядалось на засіданнях Верховної Ради України та обговорювалось на зустрічах з Міністром аграрної політики та продовольства України», — пояснює Андрій Дикун.
Під час переговорів було домовлено продати цей цукор на «Аграрній біржі». Окремі цукрові заводи готові взяти участь у відкритих публічних торгах з продажу цього цукру.