друкувати


План приватизації держпідприємств мають затвердити до кінці вересня

17 вересня 2016, 10:04

Кабінет Міністрів України має завершити розробку та затвердити план, який передбачатиме прозору приватизацію державних підприємств. Про це йдеться в пакеті документів щодо співпраці України і МВФ.

"Ми маємо намір прискорити приватизацію державних підприємств, забезпечуючи при цьому відкритий і прозорий процес, спрямований на залучення стратегічних інвесторів, які будуть в повній мірі розвивати потенціал приватизованих компаній", - йдеться в документі під назвою "Україна: меморандум про економічну та фінансову політику".

При цьому чітко вказується: "До кінця вересня 2016 року Кабінет Міністрів затвердить План приватизації – 2016". Парламент також ухвалить до кінця вересня законодавство, щоб скоротити перелік підприємств, заборонених до приватизації, зокрема, для виключення морських портів і сільськогосподарських державних підприємств зі списку, який становитиме частину Плану приватизації - 2016.

Після цього КМУ прийме необхідні рішення для передачі всіх акцій компаній до Фонду держмайна, що входять до Плану приватизації - 2016. Передача акцій має бути завершена до кінця жовтня 2016 року.
Паралельно, Міністерство економіки і Фонд держмайна у співпраці з Міністерством фінансів готуватимуть додаткові поправки до законодавства з питань приватизації з метою поліпшення прозорості та гарантій, а також для подальшої раціоналізації процесу.

Укрінформ