друкувати


Протест аграріїв перенесено на жовтень

16 вересня 2016, 18:30

Акція протесту селян із 20 вересня 2016 р. переноситься орієнтовно на 4 жовтня. Про це повідомляє прес-служба Асоціації фермерів і приватних землевласників «Відродження Полтавщини».

На Всеукраїнському комітеті захисту рідної землі, було прийнято ряд рішень. Зокрема про звернення до голів фракцій Верховної Ради України щодо розробки та прийняття нової редакції закону про оренду землі з обмеженнями оренди землі однією фізичною, юридичною особою, врегулювання орендної плати, захисту прав власників земельних паїв.

«Крім того, розроблене звернення до Національної академії наук України, Національної академії аграрних наук України, громадських організацій щодо створення робочої групи по формуванню плану збереження та захисту українських земель, українського села, деолігархізації та делатифундизації аграрного сектору», — сказано у повідомленні.

Також прийнято рішення Комітету спільно з науковцями розробити і внести зміни до Цивільного та Земельного кодексів України щодо виключення поняття емфітевзис в частині земель сільськогосподарського призначення, а також розробити план інформаційної роботи щодо висвітлення загроз у сфері захисту і збереження української землі.