друкувати


Аграрії шукають паливо для «Укрзалізниці»

15 вересня 2016, 11:14

Аграрні асоціації вимагають вирішити питання із закупівлею дизпалива для «Укрзалізниці. Таку думку висловили учасники круглого столу «Дефіцит зерновозів в рамках експортної логістики». Підстава - дефіцит пального для залізничних зерновозів.

«Потрібно об’єднатися учасникам ринку разом з Мінагропродом та представниками аграріїв у парламенті, аби вирішити це питання», - відмітила радник міністра агарної політики і продовольства України Владислава Рутицька. За її словами, потрібно написати листа в АМКУ, аби він дозволив «Укрзалізниці» у достатніх обсягах закупити дизпаливо для повного забезпечення потреб.

Народний депутат Леонід Козаченко подав своє бачення, як не допустити зриву агарного експорту.

«Треба об’єднати питання промислової та аграрної політики. Створити дві групи і за цими напрямками працювати. П’ять чи шість постачальників пального приходили до Кабміну. Вони говорили, що держава не хоче закуповувати пальне, бо його вистачає і вимагали поставити на систему Prozzoro всі закупівлі. Я розумію, що у «Укрзалізниці» може не вистачати коштів на закупівлю. Де їх взяти? Я б міг попросити всі асоціації підписати відповідний лист, пішов би з ним до прем’єр – міністра, підготував би йому проект доручення про те, щоб «Ощадбанк» виділив вам кошти на ці цілі. Зараз відбувається збирання врожаю. Наразі піковий період жнив і, в першу чергу, через дефіцит пального в АПК втрачає держава, а вже потім - всі аграрні компанії», - підсумував він.