друкувати


Суд підтвердив законність виділення UkrLandFarming ділянок в акваторії Аджаликського лиману

13 вересня 2016, 16:04

Холдинг «Олсідз» в серпні цього року програв суд, в ході якого намагався оскаржити рішення Візірскої сільради про передачу UkrLandFarming в оренду акваторії Аджаликського лиману (для будівництва зернового терміналу), однак і далі збільшує кількість судових позовів, чим дестабілізує інвестиційний клімат в регіоні. Про це в ексклюзивному інтерв'ю Latifundist.com заявив заступник генерального директора UkrLandFarming Ігор Петрашко.

За його словами, сьогодні відомо про 7 судових процесів. У двох з них «Олсідз» формально не бере участі. Сторонами є Адміністрація морських портів України та Одеська ОДА. За обома справами винесені рішення на користь Одеської адміністрації, тобто підтверджена законність видачі землі «Енерго продукт Лтд».

«По одному з цих справ вже є рішення Вищого адміністративного суду, тобто остаточне. Друга справа надійшла до касації. У першій інстанції та апеляції рішення про виділення ділянок «Енерго продукт Лтд» були підтверджені. Однозначно судовий процес негативно відбивається не тільки на процесі залучення нами партнерів і інвесторів, а й на всій інвестиційній привабливості регіону. «Олсідз», по суті, взяв у заручники весь Комінтернівський район (нині Лиманський - авт.), який міг би отримати інвестиції і розвиватися», - підсумував Ігор Петрашко.

Він також підкреслив, що спровокований конфлікт між двома державними структурами однозначно шкодить інвестиційному іміджу України, а скасування рішення про видачу ділянок «Енерго продукт Лтд» може поставити під сумнів близько 60 рішень по акваторії порту, прийнятих в 2009 р І тоді багато об'єктів в районі акваторії порту «Южний» піддадуться рейдерським атакам.