друкувати


У «черзі» на відшкодування ПДВ заявки бізнесу на 15 млрд грн

13 вересня 2016, 14:47

У діяльності податківців бізнес найбільше турбує питання ПДВ. Про це повідомив голова ДФСУ Роман Насіров на зустрічі з бізнесом під керівництвом прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

«Протягом 2015-2016 років надійшло 210 звернень від бізнесобдусмена на дії працівників податкових органів. Більшість скарг стосується адміністрування та відшкодування ПДВ, електронного адміністрування ПДВ, визначення митної вартості», - озвучив статистику він.

Він також озвучив останню статистику з відшкодування ПДВ бізнесу: «Останні півроку я кажу про те, що у нас це питання майже вичерпано. Щомісяця проводимо відшкодування. З початку року відшкодовано приблизно 55 млрд грн, тобто це вдвічі більше аніж у минулому році. Наразі з відшкодуванням ситуація наступна: приблизно 15 млрд грн, які «в черзі» на відшкодування. Воно відбувається у терміни, встановлені законодавством терміни (на кінець третього місяця після подачі декларації проводиться відшкодування). Намагатимемося скоротити його до двох місяців, а з наступного року камеральна перевірка триватиме 2-3 тижні і після цього подавати у реєстр на відшкодування ПДВ».