друкувати


Мінагрополітики просить МВС перевірити зловживання на ДП «Артемсіль»

10 лютого 2016, 12:09

Мінагрополітики України звернулось до Національного антикорупційного бюро України та Міністерства внутрішніх справ з проханням перевірити інформацію щодо наявності зловживань на ДП «Артемсіль» та відреагувати згідно чинного законодавства. Відповідні листи підписані Міністром Олексієм Павленком. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, Мінагрополітики просить перевірити інформацію щодо можливих правопорушень при реалізації технічної солі на ДП «Артемсіль». Зокрема, наявності на держпідприємстві незаконного заниження цін фірмам-посередникам на території України, зменшення відпускної ціни при реалізації технічної солі для Російської Федерації, надання привілеїв при реалізації технічної солі одній фірмі тощо. Дана інформація була викладена у відеопрограмі «Схеми» (№74)  «Радіо Свобода» від 5 лютого 2015 року.

У свою чергу Мінагрополітики одразу витребувало пояснення від ДП «Артемсіль» щодо поширеною у ЗМІ інформації та просить правоохоронні органи долучити її  до перевірок.

«Інформація, яка поширюється ЗМІ про можливі зловживання, правопорушення, корупційні дії на ДП «Артемсіль», інших держпідприємствах та підвідомчих структурах негайно отримуватиме оперативну реакцію з нашого боку у вигляді звернень до правоохоронних органів для перевірки фактів та притягнення до відповідальності всіх винних. Мінагрополітики максимально сприятиме встановленню подібних фактів порушень посадовими особами ДП «Артемсіль» та надаватиме всебічну підтримку НАБУ та правоохоронним органам у цьому процесі», - наголосив Олексій Павленко.

/**/