друкувати


"Тінь" аграрного сектору зросла

9 вересня 2016, 13:04

Велика частина аграрного сектора в країні працює "в тіні". Про це повідомив керівник Державної фіскальної служби України Роман Насіров .

"На жаль, велика частина аграрного сектора працює "в тіні". У деяких областях половина земель неврахована: вони забираються, там щось сіється, але немає договорів оренди, немає документів на походження товару. Деякі аграрні компанії за кеш або іноземну валюту купують таку продукцію, а потім беруть документи від якоїсь іншої юрособи" , - заявив він.

За його даними, офіційно працюючих людей, які отримують зарплату, на Україні - 10,5 мільйона чоловік.

"В інших країнах десь половина населення офіційно працевлаштована. А у нас ще близько 40-45% до того ж отримують мінімалку. Ми думаємо, що це не так насправді. Сьогодні реальна мінімалка наближається до 4-5 тисячам гривень (близько 150-187 доларів)", - повідомив Насіров.

За даними Державної служби статистики України, чисельність населення країни за станом на 1 липня 2016 року становить 42,6 мільйона чоловік. Розрахунки чисельності населення здійснювалися на основі наявних адміністративних даних про державну реєстрацію народження і смерті і зміни реєстрації місця проживання.

7 O'Clock