друкувати


Батьківщина проти закону про емфітевзис

8 вересня 2016, 13:37

Партія "Батьківщина" вимагає зняття законопроектів № 4010а про емфітевзис та №2028а про корпоратизацію фермерських господарств з порядку денного парламенту. Про це на свої сторінці у Facebook повідомив член аграрного комітету Верховної Ради Вадин Івченко.

За його словами, дані закони нав'язують суспільству ринок земель, тим самим позбавивши селян і державу загалом майбутнього.

"Більшість законопроектів, які з'являються в аграрному комітеті, мають на меті все ж таки розпочати привласнення земельних ділянок. І непотрібно обманюватись, що це дозволить аграрному сектору розпочати новий виток свого розвитку", - повідомив нардеп.

Івченко підкреслює, що законом про емфітевзис дозволяється здавати землі в субаренду без згоди власника. "Батьківщина”, отримав рішення Комітету захисту рідної землі, одним пунктів якого є вимога до голови Верховної Ради України, голів фракцій щодо неприйнятності законопроекту емфітевзису і прохання взагалі викреслити його з порядку денного Верховної Ради і скасувати поняття “емфітевзисту” для земель сільськогосподарського призначення", - підкреслив він.

Івченко зазначив, що саме народ має вирішувати, чи на користь той чи інший законопроект. Натомість він бачить активно працюючих лобістів, які просувають антиселянські документи.