друкувати


Сума аграрного боргу Держрезерву складає 1,5-2 млрд грн

7 вересня 2016, 11:54

Загальна сума боргів аграрних підприємств 1,5-2 млрд грн. Про це повідомляє в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com голова Держрезерву Вадим Мосійчук.

«ДСБУ Аграрний фонд має заборгованість перед нашими підприємствами сумарно на 2 млн грн, яку вони також намагаються стягнути у судовому порядку», — наголошує він.

За його словами, найбільший боржник — Луцький КХП №2 (319 млн грн). Другий — Ніжинський КХП (понад 30 млн грн). Третій — Івано-Франківський КХП (понад 40 млн грн). Тобто підприємства, які колись зберігали зерно Держрезерву, заборгували великі суми, і ми зараз намагаємось їх повернути.

Ми розуміємо, що стягнути 319 млн грн з елеватора — це нереальне завдання. Але й попередні пропозиції від Міністерства АПК щодо розстрочки на 100 років — неадекватні. Загалом компанії з агросектору винні Держрезерву 1,5-2 млрд грн. В тому числі підприємства з підпорядкування Мінагропроду заборгували до мільярда гривень (ДАК «Хліб Україна», КХП, підприємства під МінАПК і Аграрний фонд). Ті, що є у нашому підпорядкування і мають фіктивні закладки продукції, накопичили боргів близько мільярда гривень», — підкреслює Мосійчук.