друкувати


Порошенко виступає за відкриття ринку землі

7 вересня 2016, 07:03

Ринок землі потрібно запускати якнайшвидше. Про це під час щорічного послання до Верховної Ради заявив Президент України Петро Порошенко.

На його думку, через відсутність права на вільний  продаж та купівлю землі стримуються інвестиції та занижуються права селян, тож парламент має працювати над розробкою ринку землі з урахуванням «запобіжників».

Відсутність права на вільний  продаж і купівлю землі сільськогосподарського призначення, безумовно, стримує інвестиції в аграрну сферу, понижує і порушує права селян, занижує, між іншим, права оренди, витягаючи з їхніх кишень останні копійки. Це – аксіоматично. Але мені відомі й стан громадської думки, які є в Україні, щодо цього питання, і позиція більшості парламентських фракцій. Я їх шаную і поважаю. Але як розв'язати цю проблему, дорогі депутати, це ваша компетенція: або ховати голову в пісок і нічого не міняти, чи все-таки працювати над створенням ринку землі в Україні, але з усіма можливими запобіжниками від будь-яких негативних наслідків», – відмітив він.